Frank de Boer is niet langer bondscoach van het Nederlands elftal. In overleg met de leiding van de KNVB besloten de bond en de Noord-Hollander dat het beter is om per direct uit elkaar te gaan na het mislukte EK.

De 51-jarige De Boer en de KNVB zouden donderdag evalueren, maar dat werd naar voren geschoven naar dinsdag. De bondscoach deelde de KNVB-leiding, bestaande uit directeur betaald voetbal Eric Gudde en directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma, mee niet door te willen gaan. Dat was in lijn met het contract van de KNVB.

Een plek in de kwartfinales van het EK was een vereiste om verder te gaan. Die doelstelling heeft Oranje niet gehaald.

De Boer stond nog tot en met het WK 2022 in Qatar onder contract bij de KNVB. Ongeacht het resultaat zou al geëvalueerd worden na het EK, dat zondag eindigde voor Oranje met een roemloze 2-0-nederlaag tegen Tsjechië in de achtste finales.