Het Nederlands vrouwenelftal is bijna zeker van deelname aan het eerstkomende Europees kampioenschap. Het team van bondscoach Sarina Wiegman won in Moskou met 1-0 van Rusland. Oranje leidt in kwalificatiegroep A met 21 punten uit 7 wedstrijden. Rusland is tweede met 9 punten uit 5 duels.

Het doelpunt viel al vrij vroeg in de wedstrijd. Na een kort genomen hoekschop dribbelde Jill Roord richting het strafschopgebied. Van afstand krulde de middenvelder van Arsenal de bal fraai in de verre hoek.

Oranje wist die voorsprong in het vervolg van de wedstrijd vrij eenvoudig vast te houden. Zelf creëerde Nederland ook nauwelijks kansen. Sherida Spitse ontbrak in Moskou. De 30-jarige recordinternational werd niet vrijgegeven door haar Noorse club Valerenga. Noorwegen kent geen vrijstelling van quarantaine voor sporters die terugkeren uit Rusland. Hierdoor zou de 178-voudig international bij terugkomst van de interland verplicht tien dagen in quarantaine moeten.